søndag den 31. august 2008

Weekender..

... er alt for korte. Denne weekend er bare fløjet afsted, men jeg har også fået udrettet lidt og så har der bare været lidt småirritationer. Fredag aften var jeg for træt til at scrappe, så jeg så en god film istedet.

Lørdag fik jeg købt maling, så nu skal vi snart ha' oksesteg (den er købt idag). Lørdag eftermidda ryddede jeg op og vaskede tøj. Og endelig skulle jeg scrappe om aftenen, så virkede vores tastatur ikke og selvom man kan bruge musen til meget, så gør det tingene lidt sværere, så jeg droppede det.

I dag har den så stået på storindkøb, tøjvask, oprydning og rengøring og belønningen var at sidde og scrappe her til aften ved et skrivebord, der er plads på og uden at bekymre sig om rodet rund tomkring.

Et nyt tastatur er det også blevet til, jeg får helt abstinenser når jeg ikke lige får tjekket og kommenteret de forskellige blogs, set på facebook, tjekket mail osv. og nu er den allerede slut igen, weekenden.

lørdag den 30. august 2008

Oldemor og Oldefar

Jeg fik lavet dette Lo til 1-2-3-scrap udfordringen. Brug kun farverne sort, hvid og grøn og skriv meget journaling. Efter at have siddet et godt stykke tid med mange forskellige slags papirer valgte jeg disse og billederne var jeg slet ikke i tvivl om.

Vi besøgte Oldemor og oldefar sommeren 2004 i deres hjemi Sollentuna nodøst for Stockholm og havde nogle pragtfulde dage. Knap et halvt år senere døde Oldemor og Jesper og jeg tog turen igen derop til begravelse. Da Oscar så Lo'et snakkede han megte om Oldefar, som han savner meget. Det ar godt vi tog turen derop.
Jeg er ganske tilfreds med dete LO.


Mit arbejde

... er jeg blevet rigtig glad for. Jeg har nu været ansat i 3 uger og d er gået stærkt. JEg har lært en masse om affald, for det er ikke bare affald, der er rigtig mange fraktioner og penge i meget af skidtet.

Det er rigtig fedt at kunne cyke på arbejde, jeg har godt af motionen og børnene nyder det lige så meget.

Jeg arbejder i Navision igen og gensynet var meget positivt, det gør at jeg selvstændigt er gået i gang med en masse ting, finde sammenhængen i regnskabet, afstemme, bogføre osv. og det er rgitg rart.

Jeg har brugt en masse tid på møder også og er hurigt blevet rodet ind i rigtig meget, hvor er kunne tænkes at blve økonomi indblandet, så der bliver lidt at se til. Men det betyder rigtig meget at ha' fået nogle rare kollegaer og chef og en tillid til at jeg kan mit fag, så der bliver jeg hængende...

fredag den 29. august 2008

Overvejelser...

Det var nok de berømte dråber, der ramte ned et i mit bæger det sidste stykke tid. Jeg har tænkt meget over det og jeg er nødt til at gøre lidt ved det. Jeg er 34 år og finder mig i alt for meget fra dem der burde være tæt på mig.

Så istedet for at lade mit bæger fylde pvil jeg gøre noget ved det med det samme...., det sker nok ikke lige fra den ene dag til den anden, men over tid skulle der gerne ske en forandring.

Tjah, jeg er nok ret simpelt indrettet og ligesom alle andre, vil gerne rspekteres for den jeg er, det jeg kan, at alle andres tid og ønsker ikke er mere værd end min tid og mine ønsker, at jeg lever mit liv som jeg gerne vil og ikke som andre gerne vil leve og at jeg prioriterer med min mand og børn som det vigtigste.

Her er så nogle af mine udfordringer:

1. Det er slut med, at rykke alle mine aftaler med mine fantastiske veninder, fordi jeg har lovet at hjælpe nogen der gang på gang udskyder aftalen. Hvis ikke de holder aftalen må det blve når jeg har tid.

2. Vores hjem egner sig ikke lige til Bo Bedre, men her bliver gjort rent engang om ugen, men vi har 2 børn og fuldtidsarbejde, børnene har høj prioritet og vi har også brug for at slappe af. Dvs. jeg render ikke i rø... på børnene og rydder op og søvsuger. Sådan er jeg, og er vores hjem ikke godt nok, så skal de måske ikke kommer her.

3. Hvis jeg har taget fri for at hjælpe folk, så må de egentlig gerne respektere det og vente med samtalerne på mobilen til vi er færdige....

4. Ja, jeg har mange scrapting, og det er så det. Mine børn får stadig mad og tøj på kroppen, jeg blander mig ikke i hvad andre bruger deres penge på, så jeg skal nok også selv bestemme hvad jeg bruger mine penge på, jeg tjener dem selv.

5. Vores børns opdragelse skal vi nok også selv klare, jeg vælger mine kampe.

6. ja, jeg er offentligt ansat igen, og ja jeg havde betalt barselsorlov og omsorgsdage, betaler ikke selv min frokost pause osv. til gengæld afspejler det sig nok også i lønnen, og man vælger jo selv sin uddannelse og dermed jobsituaion.

7. Jo, jeg drømmer om et hus, men ikke for enhver pris, jeg vil stadig kunne tillad mig at bruge penge og tid på det "sjove"

8. Vores brugsting er købt til os, så hvis vi skal bruge det bliver det ikke lånt ud.

9. Fok skal lade være med at stille noget i udsigt for mine børn de ikke kan/vil indfri, det er mig der skal forklare børnene det og er "den dumme".

Det var lidt at det jeg skal lære at sige fra overfor, men langt de fleste jeg/vi omgås kender mig/ os og respekterer dette, hvor vi hjælper og er der for hinanden, tak skønne venner og veninder i er de bedste og jeg ved at I ved hvad jeg mener med dette.

Hvor svært kan det være, 34 år og har svært ved at sige fra på den rigtige måde, men et må læres. Jegmåtte bare ud med det inden det vokser i mot hoved.

tirsdag den 26. august 2008

Forældremøde

I går aftes var jeg til forældremøde i Osscars klasse. Dansk- og matematiklæreren fortalte om planerne for dette skoleår, og det lød rigitg spændende. Det er en helt anden måde at lære på end da jeg gik i skole selvom jeg kke synes det er så mange år siden :-)

Der blev så snakket en del om det sociale i klassen også, og der er en drengegruppe, der fylder rigtig meget, så den var der meget snak om. Det er bare så svært, til et forældremøde kommer der jo ingen navne på, alle drenge bliver skåret over samme kam. De er for højrøstede, impulsive, voldsomme, har et grimt sprog, er selvcentrerede, grove overfor hinanden osv. og det skal der da klart gøres noget ved.

Reelt ved jeg ikke om Oscar hører til i den hårde kerne, da de ikke kommer navne på, men jeg har en stærk fornemmelse af at han ikke gør. Oscar hører ikke til de voldsomme drenge, han er tænksom og tænker på andre. Samtidig har han også et temperament der siger spar 2, men det tændes kun hvis nogen presser ham til noget han ikke har lyst til og de ikke forsår hans nej.

Indtil videre må jeg regne med at hvis det var galt med Oscar hade han fået seddel med hjem, han sidder stadig ved gruppebord og ikke med hovedet ind modvæggen som en masse andre drenge. Mon ikke det er et godt tegn?

Jeg har hørt fra en anden mor her i bebyggelsen, at Oscar som den eneste på hans alder nede på legepladsen er i stand til at sige fra når de "store" lokker, og det blev jeg pissestolt af at høre. Vi opdager ham til at det er ok at sige nej til det han ikke har det godt med og til det der er forkert og det har han rygrad nok til.

Vi havde en god lang snak med Oscar i morges og lidt her til aften. Han er lidt irriteret over "støjen" i klassen, og det påvirker koncentrationen. Men han er en kvik dreng og er mere end godt med fagligt.

Men drengebørn er ikke altid til at få nogle svar ud af, når vi spørger, hvad har du lavet s skolen og hvem har du leget med, er standard svaret "det kan jeg ikke huske" og hvs vi er heldig kommer der lidt et par dage efter, og hvis han kan huske noget så snakker man ikke for længe om det, sådan er drenge vist.....

søndag den 24. august 2008

Ole opfinder....

Oscar har leget Ole opfinder idag og han har været dybt koncentreret det meste af dagen. Fars væktøjskasse har været fremme og mors papirniv og limpistol. En fjernstyret bil, der ikke længere virker er blevet skilt og sat sammen på en anderledes måde, en elpære er blevet sat sammen med et stykke ledning og et batteri osv.

Vi har bare nyt at iagtage ham, ideerne mangler i hvertald ikke og han håndtere værktøj som om han aldrig har bestilt andet. Der er inen tvivl om at der er krummer i den dreng.

Motorvej...

Dem der kender mig ved at der i hvertfald er to ting jeg er rigtig dårlig til.... Det er at finde vej/kigge på kort og køre på motorvej. Min stedsans ligger på et meget lille sted og motorveje holder jeg mig fra, kører hellere en omvej.

I dag har vi så været til fødselsdag i Hvidovre hos vores venner fra ferien. Jesper kørte derind, og bortset fra at vi lige valgte en forkert afkørsel og måtte ha' fat i krak, så km vi jo ganske nemt derind.

Vi har haft en rigtig hyggelig dag/aften og jeg skal jo som altid køre hjem, d Jesper får et par øl eller flere. Det generer mig heller ikke, så længe vi er steder hvor jeg kan finde hjem fra. Det har været Tikøb, Helsingør, Slangerup, Gundsømagle, Jyllinge, Ølstykke, Gilleleje, Hornbæk, Græsted og der kommer flere til.

Jeg havde printet en rutebeskrivelse ud i dag fra krak til hjemturen og der er sådan et smart flueben man kan slå til, dr hedder undgå motorveje, yes lige noget for mig (og den er forholdsvis ny).

Men lige nu ridder jeg på bølgen, jeg køre hele vejen hjem (næsten) af motorvejen og det var altså ring 3. I ved masser at vejarbejde, gule striber, ingen striber, masser af skilte og pile. Jeg var nervøs, men min dejlige mand var en stor psykisk hjælp og kom med megen ros undervejs og guidede mig undervejs, må indrømme at det er først bagfter jeg har opfattet det, for jeg ar dybt koncentreret om kørslen.

I kokkedal drejede jeg af og tog Kongevejen, den kender jeg rigig godt og slappede af igen. JEg er stolt af mig selv og min mand er stolt af mig, jeg klarede det, og det er stort for mig. Jeg ved godt at folk kører på motorvej hver dag og det kan godt være jeg en dag kommer til det, men lige nu er det små skridt, i dag så lige et kæmpe et. Men glad for det kommer jeg nok aldrig til at blive.

YES, I did it.

torsdag den 21. august 2008

Blå mænd

Har lige været i biffen med arbejdet og se blå mænd, og det er jo meget relevant når nu jeg sidder i en affaldsafdeling . . .

Herrefed film, virkelige en griner, jeg havde tårer i øjnene flere gange.

onsdag den 20. august 2008

På legepladsen - en sommerdag

Disse billeder er vist taget påen af året sidste sommerdage og feriedage. Det er knap 2 uger siden. Vi var som sædvanlig på legepladsen, som vi er når vejret er til det. En kande kaffe og saft og lidt småkager, så hygger vi os fint, denne dag var farmor og Julie også med.

Papiret er fra Bloom, chipboards fra KI memories og bogstaver fra making memories.

tirsdag den 19. august 2008

1. klasse

Ja, så kom der også et LO ud af første skoledag....

Papiret er fra Basicgrey og jer er gået lidt udfra skits 42 på littlebookofsketches.


Hvad kan jeg sige, det var anden første skoledag jeg oplevede med Oscar og begge gange har jeg været ved at revne af stolthed..., det er bare nogle helt speielle dage...

søndag den 17. august 2008

Det er hårdt at være stjerne...

... især dagen efter og også når man slet ikke har haft drukket.

Vi var til kendisfest igår, for at møde nye og gamle forbindelser i musikbranchen, en af de slags ting der hører med når man er stjerne.
Vi skulle være til festen kl. 17.00, men kom desværre lidt for sent, det kan være svært med kalenderen og alle de "aftaler" man kan ha', når an er kendt. Vi nåede at gå op af den røde løber inden de kongelige højheder ankom i krone 1.

Margethe og Henrik havde selvfølgelig taget hunden med....

Når man jo nu er så kendte som vi er, sad vi jo til bords med majestæterne, Tom Jones, Elton John (der jo er ridder et eller andet), Kim Larsen og Dolly Parton.

I løbet af aftenen gav mange af vores kendisvenner et nummer på scenen, bla. Teddy Edelman, Gary More, Elvis, Brødrene Olsen og Povl Kjøller. Madonna fyldte jo 50, så hun fik lige en fødselsdagsang med på vejen.


En helt igennem genneført fest ! Vi hyggede os pragtfuldt, tak Jette, Allan, Søren, Heidi, Majbritt og Danni.



Pappaprazzierne var jo tilstede det meste af aftenen, så der kommer jo nok en del billeder i Se og Hør på torsdag. Men det er jo klart når så mange kendte var samlet på et sted, udover de allerede nævnte var der, Amy Winhouse, Michael Jackson, Bamse, Tina Turner, Pavarotti, Grethe Sønck, Kim Schoumacher, John Mogensen, Justin Timberlake, Stewie Wonder, Britney Spears m.fl.

lørdag den 16. august 2008

Skitsekonkurrence...

I sidste uge fik jeg scrappet lidt, men da det var bidrag til 1-2-3-scrap, er det først kommet på i dag, da konkurrencn er udløbet. Jeg er selv ganske godt tilfreds med det.

Papiret er fra Chatterbox og skitsen er på 1-2-3-scrap (der er link ovre i højre side)


fredag den 15. august 2008

Online magasin...

Har lige lag et nyt lin ind til et dansk online scrapmagasin. Rigtig spændende side med scrapskole, galleri, forum, tests, udfordringer og meget mere. Absolut et besøg værd....., hvis du overvejer at starte, er nybegynder eller allerede er afhængig af scrap, men pas på inden længe er det eneste du shopper scrapting.....

www.scrapsisters.dk

Mosh posh -

Herligt, havde tidligt fri idag, så jeg har lige været på posthuset og hente min pakke. En masse herlige ting, der er i blomsternes tegn....


onsdag den 13. august 2008

Brudepigekjoler...

Mollie og hendes kusine skal jo være brudepiger til oktober, så Faster har jo været på jagt efter kjoler i et stykke tid. De kom så lige forbi her til aften, fordi de havde købt 2 kjoler (1 til hver) på udsalg i Helsingør, så pigerne skulle jo lige prøve om den var ok i størrelsen eller skulle byttes,

På det punkt er Mollie jo en rigtig tøs. Det var ikke helt nemt at få kjolen af hende igen. Der lå så en pakke ved kjolerne og Addie troede det var en bluse, men det er så kjolen i dukkestørrelse, så Sofie har fået ny kjole...., der vel og mærket er magen til Mollies.


Addie tog kjolen med tilbage så hun kan gå og nyde dem lidt, og Mollie så meget skuffet og og kommenterede også lige "det er min kjole".....


Her er så Sofie i den fine kjole...

tirsdag den 12. august 2008

Mit nye arbejde...

... er forøvrigt rigtig godt, der virker meget søde mine kollegaer. Gensynsglæden med Navision var stor, selvom det er den nye version, så ligner alt sig selv, så jeg er fuld af gå-på-mod.

I går og i dag har jeg brugt tiden på praktiske ting og møder, hilst på 100 mennesker, været på rundvisning osv. og min kalender er fuldt booket med møder resten af ugen og ind i næste uge, så jeg har været længe ventet, jeg får lige lidt tid ind i mellem til at bogføre lidt og skal også til at lave statistik igen, herligt, 2 områder jeg brænder for.

Nu er jeg snart på vej i seng, er træt i hovedet, men på en god måde og ingen knuder i maven mere. I morgen har jeg så 3 møder, så jeg har forberedt mig grundigt i eftermiddags

Invitationer

... har jeg brugt rigtig lang tid på i år, først bryllup og så The Jespers 40 års fødselsdag. Jeg har været lidt presset, da det jo altid griber om sig og tager lidt længere tid end man lige forudså. Så til sidst har Jesper siddet og standset figurer ud, og han er faktisk temmelig god til det.



De er så allesammen smidt i postkassen i dag, puha.

Her er for og bagside....

Første skoledag...

Oscar havde jo første skoledag i går, og det gik godt. Jesper og jeg var med og vi fik hilst på deres nye klasselærer og fik en masse praktisk information.


Det var også skægt at betragte alle eleverne, spændte, glade for at se hinanden osv, de er bare blevet store siden sidste år vi var der....


søndag den 10. august 2008

Skat...

... om jeg forstår det? Svaret er nej. Jeg har siddet og lavet min forskudsopgørelse om her til aften, da jeg kommer til at tjene mindre i mit nye job. Jeg ender så med at få mere i løn pga jeg slipper for topskatten, så det er ren win-win-situation for mig, kortere transport, kortere arbejdsdag og mere i løn..... og så skal jeg arbejde i Navision igen og slipper for sap-monsteret.....

JEg er klar til morgenmad med mine nye kollegaer i morgen, ugeplanen er printet, skattkortet er lavet om og tøjet er strøget.... Jeg glæder mig.

1. klasse

Det er godt nok svært når man er 7 år. Oscars skoletaske er pakket med spidsede blyanter, farveblyanter, tuscher og det hele. HAn har fået klistermærker og vi har printet billeder til deres første skoleopgave. Men Oscar er usikker på 1. klasse, det bliver svært synes han og han ville ikke vinke med flag til de nye 0. klasser, det er for pinligt.

Det der gør hele optrinet før sengetid så grotesk er, at den dreng har så let ved det hele, han kan langt mere end man skal kunne. . . så der burde ikke være noget at frygte. Men Oscar er perfektionist og vil gerne kunne det hele inden det lært og har store krav til sig selv.Så det blev en lang putning og snak her til aften.

Sidste feriedag....

I dag har vi holdt vores sidste feriedag. Så nu starter hverdagen igen og på en måde bliver det rart, at få lidt struktur igen. Den sidste uge er børnene kommet alt for sent i seng og vi har sovet længe hverdag.

Oscar starter i 1.a. og jeg starter nyt arbejde, igen, igen.

Jeg er nervøs og spændt, men jeg tror på at denne gang er lykkens gang, det skal det være. Det bliver ren luksus, 5 min på cykel og betalt forkostpause = mere tid til mig, børnene, min mand, hjemmet og scrap.

Det har været en ren hyggeuge, vi har både gjort ting som familie, men også som individualister, så alle har fået behov dækket.

Det fedeste er at Oscar er begyndt at lege rigtig meget med en fra bokken som han også går i skole med.

Oscar er virkelig vokset mentalt det sidste stykke tid, og vi har haft nogle lange snakke de sidste par dage om mangt og meget, han er virkelig blevet bevidst om sine følelser og om hvorfor han reagerer som han gør, og det synes jeg er imponerende, og jeg er lykkelig over at han betror sig til mig. Han vil bare gerne forstå og tænker meget over tingene. Min dejlige dreng, der er blevet alt for hurtig stor.

onsdag den 6. august 2008

Der er noget om snakken....

... der er sjovest på bakken.

Oscar og jeg har været på bakken i dag og råhygget. Det så godt nok lidt uoverskueligt ud da vi kom, da køerne til turpas var ekstremt lange, men der var jo ikke andet for end at vente.... Da vi er næsten fremme står der med "små" bogstaver, denne kasse er kun til kontanter, FU.. , jeg har aldrig kontanter. Så Oscar blev stående i køen og jeg fik jagtet en automat, fik hævet og løb hen til Oscar, og det havde så selvfølgelig været vores tur.Hldigvis for et sødt par der stod bag os, de havde forklaret damen sammenhængen og vi slap for køen igen.

Oscar er blevet rigtig modig, så vi var i den gamle rutchebane og ulven og en masse andet, bl.a. en ny en der sprøjter vand, vi havde ikke lige set at det galt om at skyde "modstanderne", men troede kun vi skulle ramme målskiverne. Vi var gennemblødte og jeg var sur, Oscar ligeså, men da først vi var blevet beskudt og de blev ved med at skyde gik Oscar til modangreb, godt gået min dreng.

Dette gjorde, at var lidt øv. Rende gennemblødte rundt, når solen ikke skinner, er skidekoldt, og vi gik og klaprede tænder og måtte ha' en varm kakao, men vi blev ved med at fryse, øv øv øv. Så vi tog hjem igen, for vi kunne ikke finde døren til Tyrkiet som Oscar drømte om.

Nu har vi så fået et varmt bad og sidder i puttetøjet og venter på at Jesper bliver færdig med stegt flæsk og persillemums. Dejligt.

Tak fordi du læste med :-)

mandag den 4. august 2008

Hvorfor...

... skal der altid være "brok" når man skal holde noget? Man bruger en masse tid på planlægning, invitationer, indkøb og penge på selve festen.

Reaktionen, skægt nok, næsten altid fra de samme, dagen kunne være en anden, maden kunne være anderledes, hvorfor gør I ikke sådan i stedet ?

Og så lige den klassiske også, med eller uden børn ! Nogle "fester" synes jeg er med børn og andre er det passende at det er uden. Selvom jeg elsker mine børn helt op til himlen, synes jeg også det er rart indimellem at komme til "voksenfest", f.eks. et bryllup, så man kan spise den gode mad uden at skulle rende 1700 gange og nyde selskabet og få sludret, hørt talerne osv. Jeg ved at mange af mine veninder også nyder, at blive inviteret uden børn, men et tilbagevendende dilemma, når man inviterer....

Hvorfor ikke bare tænke, gud hvor er det skønt, der er nogle der "gider" invitere mig til fest ? Jeg er træt allerede inden invitationerne er sendt ud.....

lørdag den 2. august 2008

Scanning...

I går morges var jeg til MR-scanning på Hillerød Sygehus. Jeg må indrøme, at jeg var lidt nervøs inden, men det var faktisk ok. Det sværeste var at ligge musestille så lang tid, og maskinen larmede mere end en hel byggeplads.

Nu venter jeg så på svar fra neurologisk afdeling, men jeg går ud fra at havde der været noget alvorligt, så havde de beholdt mig.... Men det kan vel ikke undgås at der lige dukker en masse tanker op ?

Lyngby Storcenter...

Igår var Helle og jeg i Lyngby Storcenter med Osscar og Laura. De havde et tilbud med sommerferiebillet til 50 kr, og det var et hit.

Oscar og Laura spillede minigolf, skøjtede medens Helle og jeg fik en kop kaffe og en sludder, og så var vi rundt i alle butikkerne og indløse kuponer. Børnene fik både æble, saftevand, pølsehorn, softice, slikpose, vandpistol, drikkedunk, drikkeglas, spillekort og perler..... rigtig luksus dag.

Samtidig fik moderen købt en bluse til både Oscar og Mollie, og perlekuponen skulle indløses i panduro, så der kom lidt ekstra med til scrapbooking'en.

På vejen hjemaf kørte vi forbi McDonald i Kokkedal.

En smadder hyggelig tur, hvor både mødrene og børnene hyggede sig, og så til kun 50 kr. det er helt sikkert at det gør jeg igen næste sommer.....

fredag den 1. august 2008

Lykke er...

... at komme hjem til en ny månedspakke, der har kunne komme igennem brevsprækken, så man slipper for at vente til næste dag, når posthuset har åbent igen.

Denne gang et rigtig sødt kit fra K&Company, og tro mig jeg regner ikke med at det kun ta'r en time at lave..... lært af erfaring.